logo

SingSingSing I.

A kezdetek

Az immár harmadik fejezetéhez érkezett SingSingSing musical show kezdetei 2008-ra nyúlnak vissza: a Veszprémi Petőfi Színház akkori igazgatója, Bujtor István úgy érezte, hogy a teátrumnak szüksége van egy ilyen zenés összeállításra, ami aztán nem várt sikert aratott: minden előadás pótszékes volt, és nem tudták kielégíteni a közönségigényeket.

SingSingSing I.

A produkciónak már voltak előzményei: Együtt a banda címmel Budapesten, a Fiatalok Színházában, majd a Vörösmarty Színházban éveken át nagy sikerrel futott az a musical-összeállítás, amit Szakál Attila koreografált és Szurdi Miklós rendezett. A SingSingSing születéséről  és az első show-ról Szakál Attila rendező-koreográfus beszél honlapunk olvasóinak.

SingSingSing I.

– 2008 decemberében találkoztam először Bujtor Istvánnal, akinek egy kiadós beszélgetés közepette felvázoltam egy ötletet, aminek még akkor nem SingSingSing volt a címe. Aztán felajánlotta, hogy közös vállalással valósítsuk meg: én hozok budapesti és fehérvári művészeket, a „csapataimból” táncosokat, a Petőfi Színház pedig több művésszel is csatlakozik hozzá, valamint díszletet, és részben jelmezt is biztosít. A show a próbák megkezdésekor – az ötletem alapján – már megkapta a SingSingSing címet, miután a nyitányunk a Louis Prima által írt és Glenn Miller által feljátszott azonos című zenéje. A kétfelvonásos előadásban többek között a Kabaré, az Evita, Az operaház fantomja, a West Side Story, az István, a király, a Hair, a Rómeó és Júlia, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Elisabeth és a Hotel Menthol részletei csendültek fel, és hazai színpadon először voltak láthatóak a Hajlakk című musical részletei. A dalokat Buch Tibor, Feke Pál, Füredi Nikolett, Halas Adelaida, Keller János, Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Szeles József és Vastag Csaba szólaltatta meg.

Mennyi idő telt el az ötlettől a megvalósításig?

Vastag Csaba és a tánckar

– Mivel a táncosok az első SingSingSing „alapanyagát” hellyel-közzel már ismerték, nem volt szükség túl sok táncpróbára: a premier időpontja 2009. március 1. volt. Ekkor Bujtor István kért néhány változtatást, amit a két hét múlva esedékessé vált következő előadásra már meg is oldottunk. Ilyenek voltak például a módosítások a díszletben és a konferálások kihúzása, hogy még inkább a koncert jelleg felé menjünk – leginkább azért, mert egy eredeti musical adott pillanatait 5-10 percre színpadra varázsolni meglehetősen nehéz, hiszen szünet nélkül következik egy másik musical, ami homlokegyenest más témát feszeget. Ezért nagyon fontossá vált a „koncert jelleg”.

– A sikeres show már azon a nyáron kiköltözött szabadtérre is…

– A veszprémi várban és a ma már Bujtor István nevét viselő tihanyi szabadtéri színpadon is bemutattuk, és az állandó fellépők mellett Mészáros Árpád Zsolt, Fésüs Nelly és Mahó Andi is szerepet vállalt a show-ban. A SingSingSing első változata olyan óriási sikert aratott, hogy Bujtor István egy sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva már 2009 júniusában bejelentette a folytatását, de az új változat megszületéséig is folyamatosan játszottuk a SingSingSing I-et.

 

SingSingSing I.

Szereplők:

Buch Tibor, Feke Pál, Füredi Nikolett, Halas Adelaida, Keller János, Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Szeles József, Vastag Csaba

Tánckar:

Auszmann Anett, Csekő Brigitta, Ecsek Bianka, Fülei Réka, Horváth Dorina, Kis Katalin,
Tolner Zsófia, Turcsányi Ágnes,
Hergovics Gergő, Nagy Attila, Pásztor Richárd, Szabó Gábor, Szakál Attila, Szóka Roland

Díszlet: Perlaki Róbert
Jelmez:
Vasvári Lilla, Kis Katalin
Korrepetitor:
Völgyesi Gyöngyi
Rendezőasszisztens:
Tóth Zsanett
Rendező-koreográfus:
Szakál Attila

 

Képek az előadásból »

 

logo

Designed by Bagidesign